Een vakantie bij Fun2stay Zomerkampen

We kunnen ons voorstellen dat u een aantal vragen heeft over Fun2stay zomerkampen. Hieronder leest u de meest gevraagde informatie.
Mocht u aanvullende vragen hebben, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Algemene vragen

Hoe zorgen jullie ervoor dat een vakantie veilig verloopt?
Veiligheid staat bij Fun2stay voorop. Bij al onze kampen zijn er dag en nacht stafleden aanwezig, die goed op uw kind zullen letten. Onze stafleden zijn zorgvuldig geselecteerd, uitgebreid door ons opgeleid en allen in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van de overheid. Wij hanteren het ‘vier-ogenbeleid’, wat betekent dat we de werkzaamheden van onze stafleden zo inrichten dat ze tijdens hun werkzaamheden altijd gezien of gehoord kunnen worden door een andere reisleider of volwassene. We maken onze stafleden tijdens hun opleiding bewust van het belang van het werken volgens deze principes.
Kan mijn kind zich ook alleen opgeven voor een vakantie?
Ja, natuurlijk! Veel van de kinderen op onze kampen komen alleen. Onze vakanties zijn echte groepsvakanties, die zo zijn opgebouwd dat iedereen elkaar vanaf het begin van de vakantie al leert kennen. De stafleden worden getraind in het creëren van een goed groepsgevoel. Door middel van kennismakingsspellen en gezamenlijke activiteiten. Verder zijn er tijdens de vakantieweek gezamenlijk activiteiten en (avond-)programma’s. Tijdens een Fun2stay vakantie maak je dan ook heel veel nieuwe vrienden!
Hoeveel stafleden gaan er mee?
Dat verschilt per leeftijdscategorie. Voor de jongere groepen van 7-10 en 10-12 jaar hanteren wij een ratio van gemiddeld 5 deelnemers per staflid.
Hoe werkt de korting?
Wil je samen op kamp? Dan krijg je van Fun2stay ook nog eens korting. Iedereen die samen boekt met bijvoorbeeld een broer of zus, krijgt € 25,- korting per boeking*. Deze korting geldt wanneer je samen naar hetzelfde kamp komt, wanneer je samen in dezelfde week maar op verschillende kampen komt en ook wanneer je in verschillende weken op kamp komt. *De korting geldt niet voor Meikamp en Minikamp
Gaan er meer jongens of meisjes met jullie op vakantie?
Dit verschilt per vakantie. Over het algemeen gaan er ongeveer evenveel jongens als meisjes mee. Mocht u voor een specifieke vakantie willen weten hoeveel jongens en meisjes er mee gaan, dan kan je altijd even contact met ons opnemen.
Slapen jongens en meisjes gescheiden?
Bij Fun2stay Zomerkampen slapen jongens en meiden apart, dat geldt ook voor broer en zus. Dat betekent: in een andere tent. Ook de kampbegeleiding slaapt gescheiden van de deelnemers, maar ze zijn uiteraard wel in de buurt.
Houden jullie rekening met vegetariërs en speciale diëten?
Uiteraard kunnen we op onze vakanties rekening houden met vegetariërs en verschillende diëten. Wel is het belangrijk om dit bij boeking op te geven. Neem in geval van twijfel bij een specifiek dieet gerust contact met ons op.
Mijn kind heeft nog geen zwemdiploma, is dit een probleem?
Bij veel van onze vakanties zit zwemmen in het programma. Uiteraard kan je kind ook zonder zwemdiploma mee met onze vakanties. Geef bij de boeking wel op dat hij/ zij nog geen zwemdiploma heeft, dan houdt de kampbegeleiding hier rekening mee. Neem in geval van twijfel gerust contact met ons op.
Mijn kind heeft speciale wensen wat betreft zijn/haar gezondheid of een (lichte) gedrags-, leer- of ontwikkelingsstoornis, kan hij/ zij mee op vakantie?
Vaak kunnen kinderen met speciale wensen wat betreft gezondheid, zoals astma of bepaalde allergieën, of kinderen met stoornissen zoals ADHD, autismespectrumstoornis of andere gedrags- of ontwikkelingsstoornissen gewoon mee op onze vakanties. Hetzelfde geldt voor kinderen met dyslexie. Wel is het belangrijk dat je dergelijke bijzonderheden bij boeking opgeeft. Vaak nemen we daarna even contact met je op om te bespreken of er speciale aandacht of begeleiding nodig is. Houd er wel rekening mee dat de vakanties bij Fun2stay zomerkampen groepsvakanties zijn, met ca. 1 op 6 begeleiding, waarbij we het belangrijk vinden dat alle kinderen evenveel aandacht krijgen. Neem in geval van twijfel of vragen gerust contact met ons op
Kan ik het kamp nog annuleren?
Het kan voorkomen dat u na het boeken toch moet annuleren. Als u 6 weken (42 dagen) voor aanvang van het zomerkamp annuleert brengen wij 25% van de kampprijs in rekening. De overige annuleringsvoorwaarden staan in onze algemene voorwaarden. Alle annuleringen dienen schriftelijk te gebeuren.

Het kiezen van een kamp

Voor welke leeftijdsgroep kan mijn kind het beste kiezen?
Soms zit uw kind precies op de grens van twee leeftijdsgroepen. Welke groep moet u dan kiezen? Over het algemeen kiezen deelnemers die in twee leeftijdsgroepen mee kunnen altijd voor de oudste leeftijdsgroep. Voor de groepen 10-12 en 12-15 geldt dat de deelnemers in de groep 10- 12 vaak nog naar de basisschool gaan. De kinderen in de groep 12-15 jaar gaan vaak al naar het voortgezet onderwijs. Neem in geval van twijfel gerust contact met ons op.
Wat is de samenstelling van de groep?
Als u graag wilt weten hoe de samenstelling van een specifieke vakantiegroep eruit ziet kunt u altijd even contact met ons opnemen. Mocht uw kind de enige jongen of het enige meisje zijn of de enige in een bepaalde leeftijdsgroep, dan zullen we u daar altijd vooraf van op de hoogte stellen. Mocht uw kind dit niet leuk vinden, dan kunt u bij Fun2stay zomerkampen altijd kosteloos om boeken naar een andere week of vakantie.
Mijn kind gaat samen met een vriend(in) op vakantie, komen ze dan in dezelfde groep?
Als u dezelfde vakantie boekt met dezelfde vertrekdatum, dan komen uw kinderen bij elkaar in de groep. Het is handig om bij de boeking aan te geven dat uw kind en diens vriend(in) samen komen, dan weet de kampbegeleiding dat ook. op het formulier kunt u eveneens aangeven dat uw kind graag samen in de tent met wil.

Tijdens het kamp

Op welke manieren kan ik tijdens de vakantie met mijn zoon of dochter in contact komen?
Wij zorgen dat u de mogelijkheid krijg om direct met de locatie in contact te komen. Hebt u vragen over het kamp of wit u even weten hoe het gaat met uw zoon of dochter? Bel gerust of stuur een berichtje via e-mail of Facebook. Wordt er niet direct opgenomen of gereageerd? Geen paniek! Misschien zitten we midden in een spel of activiteit. Voor noodgevallen is het Fun2stay kantoor ook 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Als er tijdens het kamp iets is of gebeurt met uw zoon of dochter zullen wij natuurlijk altijd contact opnemen.
Moet mijn kind aan alle activiteiten deelnemen?
De hele vakantie wordt er een programma aangeboden met activiteiten en spellen. De Fun2stay zomerkampen kampleiding probeert deze activiteiten aan te passen aan ieders wensen. Het kan best een keer voorkomen dat een kind, door wat voor omstandigheid dan ook, hieraan niet wil of kan deelnemen. Dat vinden wij helemaal niet erg. Niemand zal een kind ertoe dwingen om dingen te doen die hij of zij niet durft of kan. Natuurlijk kijkt de kampbegeleiding naar mogelijkheden om de activiteit zo aan te passen, dat het voor ieder kind leuk is.
Krijgen we foto’s van het kamp?
Tijdens het kamp maakt de kampbegeleiding foto’s. Ze proberen meerdere malen per week foto’s op de Fun2stay zomerkampen Facebook te plaatsen. Soms duurt dit wat langer door bijvoorbeeld slecht bereik of een druk programma.
Wat is het medicijnbeleid?
Het komt regelmatig voor dat kinderen medicijnen gebruiken of extra aandacht nodig hebben. Hier wordt uiteraard rekening mee gehouden tijdens een zomerkamp. De kampbegeleiding ziet erop toe dat de medicijnen op tijd worden ingenomen en helpt uw kind zo nodig. Er is op elke kamp een koelkast aanwezig. Kinderen met ernstige gedragsproblemen die graag op kamp willen, willen wij doorverwijzen naar onze zusterorganisatie Y Camps. Dit zijn normale vakanties met meer begeleiders (1 op 4) zodat ze naast een spetterende vakantie ook even tijd hebben voor passende zorg.
Hoeveel zakgeld moet ik meegeven?
Ondanks dat alle maaltijden, het drinken en de tussendoortjes door ons verzorgd worden, merken wij dat ons kampwinkeltje razend populair is. In de kampwinkel zijn snoepjes, slushpuppy en frisdrank te krijgen tegen een gemiddelde prijs van € 0,80. Als uw kind ook graag wat wil kopen in het winkeltje adviseren wij u een bedrag van ca. 10,- euro mee te geven. Wilt u het zakgeld zoveel mogelijk in kleingeld meegeven

Na afloop van het kamp

Mijn kind heeft iets laten liggen op kamp
Als uw kind iets heeft laten liggen op kamp neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Indien het gevonden is, zal de kampbegeleiding het voor u bewaren. Hebt u het snel weer nodig? Dan dient u het zelf op locatie op te halen.
Mijn kind wil na het kamp graag contact met zijn/haar vakantiegenootjes houden
Helaas mogen wij vanwege privacyoverwegingen geen persoonsgegevens doorgeven van andere deelnemers. Wil uw zoon of dochter graag contact houden met vakantiegenoten, zorg dan dat contactgegevens voor afloop van de vakantie uitgewisseld zijn.